Skip links

Aandacht voor duurzaamheid – 2nd Life

Bewegen in een wereld die gezond is; niet alleen waar we goed zorgen voor ons lichaam maar ook voor onze planeet. Voor onze planeet zet Tamminga Sports zich graag nog meer in. Al jaren dragen wij bij aan het stuk duurzaamheid door reparaties aan bestaande inrichtingsmaterialen waardoor de materialen weer geschikt en veilig zijn en voldoen aan de eisen van sportbonden. Of we zorgen dat materialen worden hergebruikt. Ook staan we voor een transparant advies, verpakken we verzendingen in gebruikte dozen en blijven we in gesprek met onze producenten wat we beter kunnen. Het geeft voldoening om hiermee bezig te zijn.
 
Steeds meer beseften wij ons dat wij als groothandel in sportartikelen veel meer kunnen betekenen in zorg dragen voor onze planeet:
  1. Gezondheid van de mens en stimuleren tot sport & beweging staat voor ons op nummer 1.
  2. Op nummer 2 is daarbij in 2020 ons groene label 2nd Life gekomen. Waar wij ook graag bijdragen aan de gezondheid van onze planeet, en uiteindelijk ook weer aan ons als mens. Tenslotte draagt alles bij aan elkaar.
2nd Life staat voor Reparatie & Renovatie, Recycling en Hergebruik.

Recycling
Tamminga Sports biedt diverse gerecycled sportmaterialen; herkenbaar aan het 2nd Life logo. Denk bijvoorbeeld aan de gerecyclede boarding, slagplanken en opsluitbanden voor diverse sport-accommodaties.  Tevens hebben we gerecyclede bok-springpaaltjes, bankjes en picknick-tafels in ons assortiment en tegels van gerecyclede autobanden. Daarnaast zijn we erg blij met de medicine ballen en slammer wall balls van gerecycled materiaal.
Onze producent Polanik, een van onze belangrijkste producenten voor atletiekmaterialen, gebruikt in haar aluminium producten gedeeltelijk gerecycled materiaal.

Ook Tamminga Sports blijft actief om stappen te zetten in recyclen: verpakkingsfolie en papier voeren we apart af zodat het gerecycled kan worden en we kijken naar nog meer mogelijkheden voor het recyclen van oude inrichtingsmaterialen.


Reparatie & Renovatie

Tamminga Sports is ook het adres voor reparaties en het renoveren van inrichtingsmaterialen. We bekijken de mogelijkheden en kunnen bijvoorbeeld landingsmatten repareren, werpkooien renoveren en veelal zijn onderdelen van materialen te leveren zodat een horde of startblok toch weer gebruikt kan worden.

Hergebruik 
Er komen situaties voor dat een vereniging nieuwe materialen aanschaft waarbij de gebruikte materialen best wel opnieuw gebruikt kan worden; door bijvoorbeeld clubs die voor deze materialen geen budget hebben. `
Deze tweedehands materialen plaatsen we altijd in onze nieuwsbrief. Wilt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief? Stuur ons dan een mailtje. 

In het klein gebruiken we als Tamminga Sports altijd dozen opnieuw bij het inpakken van bestellingen.

Heeft u een vraag over een reparatie over renovatie? Mail ons